Виберіть шрифт Arial Times New Roman
Интервал між символами (кернинг): Стандартний Середній Великий
Детальніше: ЗАПРОШУЄМО ПРИЙНЯТИ УЧАСТЬ КОНКУРСІ МІНІПРОЄКТІВ З ВІДНОВЛЕННЯ
Відповідно до статті 22 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», в якому враховані відповідні вимоги регламентів Європейського Союзу, оператори ринку, що здійснюють виробництво та/або обіг харчових продуктів тваринного походження, обов’язково повинні надавати операторам ринку, до яких постачаються ці харчові продукти, а також на вимогу компетентного органу таку інформацію:
- назва та інші відомості, що дають змогу ідентифікувати харчовий продукт;
- обсяг (об’єм) або кількість (вага) харчового продукту;
- найменування та місцезнаходження потужності, з якої постачається харчовий продукт, а якщо така потужність знаходиться в Україні - також її реєстраційний (особистий) номер;
Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», а також додатком №1 до нього, передбачено обов’язкове зазначення речовин або продуктів, які використовуються у виробництві або приготуванні харчового продукту і залишаються присутніми у готовому продукті, навіть у зміненій формі, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість.
Інформація має бути вказана у переліку інгредієнтів з чітким зазначенням назви речовини або продукту згідно із списком алергенів.
Назва алергену або продукту з нього має бути виділена певним шрифтом, стилем або кольором фону, завдяки чому вона чітко відрізнятиметься від решти переліку інгредієнтів.
За відсутності переліку інгредієнтів, подаючи інформацію щодо речовин або продуктів, які можуть спричиняти алергію або непереносимість, необхідно включати слово “містить” перед назвою алергену або продукту з нього.
Детальніше: 27 СІЧНЯ У ВСЬОМУ СВІТІ ВШАНОВУЄТЬСЯ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ
Детальніше: ПАТРОНАТНА СІМ`Я – НОВА ФОРМА СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ В УКРАЇНІ
Детальніше: ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ